Меню

1 Matt usually his homework after school a doing b does c do 2 I new to the school a is b are c



Школе NET

Register

Do you already have an account? Login

Login

Don’t you have an account yet? Register

Newsletter

Submit to our newsletter to receive exclusive stories delivered to you inbox!

  • Главная 
  • Вопросы & Ответы 
  • Вопрос 14766854

Суррикат Мими

1 Matt usually ….. his homework after school.
a. doing b. does c. do
2 I … new to the school.
a. is b. are c. am
3 Who’s Kathy? She’s Laura’s ….
a. father b. brother c. mother
4 Sue and I are friends. ……walk to school together.
a. we b. they c. you
5 I’m American. I’m from …..
a. the USA b. the UK c. Canada
6 Our school starts …. 9 o’clock.
a. in b. at c. on
7 We eat breakfast in the …
a. morning b. afternoon c. evening
8 This is …. house
a. Kathy’s b. Kathy c. you
9 ….. do you usually play football?
a. who b. what c. where
10 My sister ….. in Moscow.
a. live b. doesn’t live c. don’t live.
11 There …. some chairs in the room.
a. is b. are c. a
12 Mr. Smith …. got a big family.
a. have b. is c. has
13 My sister is a clever girl. I love ….
a. her b. she c. you
14 She ….. tall with fair hair.
a. has b. is c. does
15 There isn’t …. cheese in the fridge.
a. any b. some c. a
16 There … monkeys in the zoo.
a. a b. is c. are
17 Would you like …. cup of tea?
a. a b. some c. an
18 We meet … Monday.
a. in b. on c. at
19 John is my best friend. I see …. every day.
a. he b. his c. him
20 Our family likes …. TV in the evening.
a. watch b. watching c. watches

Источник

Итоговая контрольная работа по английскому языку для учащихся 5 класса УМК Sprtlight

Exit test 5 class

Match the words in column A to the words in column B

pick a) a snowman

have e) in the snow

Cross the odd word out

pencil, school, eraser, souvenir;

Canada, France, Moscow, Australia;

wardrobe, kitchen, sink, cooker;

elephant, tail, bear, tiger;

painter, postman, taxi, doctor;

shorts, blouse, trainers, shoes;

      Complete with there is, there isn’t

      there are, there aren’t

      ………chairs in the bedroom.

      ………lamp on the desk.

      ………any posters on the wall.

      …….sofa in my room so we need to buy it.

      Choose the correct response.

        Excuse me, what’s the time, please?

        Where’ s she from?

        How can I help you?

        Is this your new car?

        1. I want to buy a doll.

          It’s quarter past seven.

          She’ s from Brazil.

          Choose the correct item

          Matt usually……his homework after school.

          a) doing b) does c) do

          2) Fiona ……..a snowman at the moment.

          a) make b) is making c) makes

          3) Helen and Tom ……TV now.

          a) watches b) watch c) are watching

          4) We ……to the cinema every Saturday evening.

          a) goes b) go c) are going

          5) We eat breakfast in the …….

          a) morning b) afternoon c) evening

          6) Mr. Williams is a ……he always delivers our letters.

          a) taxi driver b) postman c) baker

          7) Sam wears ……in the summer because it’s hot.

          a) trousers b) coats c) shorts

          8) I’m English. I’m from

          a) the USA b) England c) Scotland

          Read the e-mail bellow and mark the statements as T (true) or F (false)

          Dear, Matt, How are you? It’s my birthday next Sunday and I’m having a party at my house. Why don’t you come? We always have a fantastic time.

          I usually decorate my room with a lot of balloons and we all play Catch the Baloon, Hot Potato and other games.

          Then, there’s the food. My mother is a great cook and she makes a lot of delicious food. We usually have sandwiches, crisps, small cakes and chocolate biscuits. She also makes chicken and a couple of salads. There is always a lot of coke, orange and apple juice to drink, and my birthday cake of course.

          So I really hope you can make it! The party starts at seven. Don’t be late!

          Chris decorates the whole house with balloons._____

          Hot Potato is a kind of food.______

          Chris doesn’t cook the food.______

          They serve vanilla biscuits.________

          There is only one apple juice. _______

        1. Exit test 5 class

          Match the words in column A to the words in column B

              deliver c) homework

              Cross the odd word out

              class, pen, rubber, name;

              Monday, Maths, Sunday, Friday;

              hall, bedroom, wall, bathroom;

              neck, mane, paws, giraffe;

              pilots, bakers, teacher, doctors;

              dress, shirt, socks, long;

                Complete with there is, there isn’t

                there are, there aren’t

                ………tables in the kitchen.

                ………two windows in my room.

                ………any carpets in the hall.

                …….bed in my room so I sleep in the sitting room.

                Choose the correct response.

                  Excuse me, what’s the time, please?

                  Which floor is your flat on?

                  What’s wrong with your pet?

                  1. He is tall and thin.

                    He’s got a broken wing.

                    Choose the correct item

                    Sam sometimes……his homework in the evening.

                    a) doing b) does c) do

                    2) Helen ……..flowersat the moment.

                    a) plant b) is planting c) plants

                    3) My parents …at the garden now.

                    a) work b) works c) are working

                    4) I ……to the cinema every Sunday.

                    a) goes b) go c) are going

                    5) We eat dinner in the …….

                    a) morning b) afternoon c) evening

                    6) Mr. Harris is a ……he is repairing his car at the moment.

                    a) taxi driver b) mechanic c) waiter

                    7) Sam doesn’t wear ……in the winter because it’s very cold.

                    a) cap b) jumper c) boots

                    8) Sue and I friends. …….walkto school together.

                    a) They b) You c) We

                    Read the e-mail bellow and mark the statements as T (true) or F (false)

                    How are you? It’s my birthday next Saturday and I’m having a party at my flat. Why don’t you come? We always have a great time.

                    I usually decorate my flat with a lot of colorful balloons and we all play some great party games such as Simon Says, Twenty questions and many more.

                    Then, there’s the food. My mother is a great cook and she makes a lot of delicious food. We usually have pizza with ham, bacon, pepper and mushrooms and different kinds of salads. There is always a lot of coke, orange and apple juice to drink, and my birthday cake of course.

                    So I really hope you can make it! The party starts at seven. Don’t be late!

                    Helen decorates the flat with balloons._____

                    Источник

                    1. Matt usually B his homework after school.
                    A doing B does C do

                    2. Look! Jenny …B the flowers.
                    A waters B is watering C water

                    3. Tom ….his friends on Sundays.
                    A is meeting B meets C will meet

                    4. In 2100, people … flying cars.
                    A are driving B will drive C drive

                    5. How … milk is there in the bottle?
                    A much B many C any

                    6. Tom and Nick … my friends.
                    A aren’t B isn’t C haven’t

                    7. Have …. a bicycle?
                    A she got B got we C you got

                    8. My parents …. work in a hospital.
                    A don’t B doesn’t C aren’t

                    9. What are you …. now?
                    A doing B does C do

                    10. How ….. rice can you eat?
                    A many B some C much

                    11. You are on holiday. You …. wake up early.
                    A have to B needn’t C mustn’t

                    12. Look at them! They ….in the garden.
                    A are playing B plays C playing

                    13. What are the …. of the game?
                    A laws B rules C guides

                    14. We have to pay the …. for the flat.
                    A note B hire C rent

                    29. Many people live in …. of flats
                    A blocks B hotels C halls

                    30. We were afraid of swimming in the …. river.
                    A polluted B deserted C clean

                    31. Chess and backgammon are both … games.
                    A table B bored C board

                    32. Are you interested … art and drama?
                    A at B in C by

                    33. Robert is very keen … windsurfing.
                    A in B at C on

                    34. “Can I take pictures here? – Sorry, you …
                    A have B can’t C can

                    35. Let’s watch the firework ….
                    A show B programme C display

                    36. Every morning I have … bowl of cereal.
                    A some B a C many

                    37. My uncle is a traffic …..
                    A man B guard C warden

                    38. There are separate … for bikes, cars and buses.
                    A lines B lanes C roads

                    39. Last weekend we … to the Crazy Ride Adventure Park.
                    A go B will go C went

                    40. Aunt Betsy is ….. tea for everyone.
                    A doing B making C drinking

                    15. We haven’t got … milk in the fridge.
                    A some B any C many

                    16. How often … they do the shopping?
                    A are B does C do

                    17. A lion is …..than an elephant.
                    A smaller B smallest C small

                    18. You … swim here. The beach is closed.
                    A must B can C can’t

                    19. Which is the ….car.
                    A cheap B cheapest C cheaper

                    20. Is this the lost …. office?
                    A things B property C objects

                    21. Be quite! You …. make noise.
                    A must B can C mustn’t

                    22. You … wear a seatbelt when you drive.
                    A can B can’t C must

                    23. I’m not …. to go to the cinema tonight.
                    A will B would C going

                    24. We keep our car in the ….
                    A station B dungeon C garage

                    25. Donald Duck is a famous …. character.
                    A film B cartoon C movie

                    26. What did he …. to you?
                    A saw B said C say

                    27. When did your parents call you? — They . an hour ago.
                    A called B will call C call

                    28. I …. these books yesterday.
                    A buy B bought C did buy
                    41. We are playing pin the …. on the donkey.
                    A tale B tail C apple

                    42. I am going to the … to buy stamps.
                    A chemist’s B post office C greengrocer’s

                    43. The ESB is one of the largest office ….
                    A places B spaces C cases

                    44. Don’t touch that! It’s …
                    A yours B my C mine

                    45. When you cross the street, … both ways for traffic.
                    A look B see C listen

                    45. When you are in the car, don’t lean out … the window.
                    A of B to C down

                    46. What’s your father’s …. — He’s a doctor.
                    A full name B team C occupation

                    47. We can go now, the traffic … are green.
                    A line B lights C lane

                    48. There’s a cinema … to the library.
                    A opposite B next C behind

                    49. She doesn’t like travelling … plane.
                    A on B by C at

                    50. Today’s 2nd July. It’s the … day of the month.
                    A second B third C tenth

                    Источник

                    1. Matt usually B his homework after school.A doing

                    1. Matt usually B his homework after school.
                    A doing B does C do

                    2. Look! Jenny B the flowers.
                    A waters B is watering C water

                    3. Tom .his friends on Sundays.
                    A is meeting B meets C will meet

                    4. In 2100, people flying cars.
                    A are driving B will drive C drive

                    5. How milk is there in the bottle?
                    A much B many C any

                    6. Tom and Nick my friends.
                    A arent B isnt C havent

                    7. Have . a bicycle?
                    A she got B got we C you got

                    8. My parents . work in a hospital.
                    A dont B doesnt C arent

                    9. What are you . now?
                    A doing B does C do

                    10. How .. rice can you eat?
                    A many B some C much

                    11. You are on holiday. You . wake up early.
                    A have to B neednt C mustnt

                    12. Look at them! They .in the garden.
                    A are playing B plays C playing

                    13. What are the . of the game?
                    A laws B rules C guides

                    14. We have to pay the . for the flat.
                    A note B hire C rent

                    29. Many people live in . of flats
                    A blocks B hotels C halls

                    30. We were afraid of swimming in the . river.
                    A polluted B deserted C clean

                    31. Chess and backgammon are both games.
                    A table B bored C board

                    32. Are you interested art and drama?
                    A at B in C by

                    33. Robert is very keen windsurfing.
                    A in B at C on

                    34. Can I take pictures here? Sorry, you
                    A have B cant C can

                    35. Lets watch the firework .
                    A show B programme C display

                    36. Every morning I have bowl of cereal.
                    A some B a C many

                    37. My uncle is a traffic ..
                    A man B guard C warden

                    38. There are separate for bikes, cars and buses.
                    A lines B lanes C roads

                    39. Last weekend we to the Crazy Ride Adventure Park.
                    A go B will go C went

                    40. Aunt Betsy is .. tea for everyone.
                    A doing B making C drinking

                    15. We havent got milk in the fridge.
                    A some B any C many

                    16. How often they do the shopping?
                    A are B does C do

                    17. A lion is ..than an elephant.
                    A smaller B smallest C small

                    18. You swim here. The beach is closed.
                    A must B can C cant

                    19. Which is the .car.
                    A cheap B cheapest C cheaper

                    20. Is this the lost . office?
                    A things B property C objects

                    21. Be quite! You . make noise.
                    A must B can C mustnt

                    22. You wear a seatbelt when you drive.
                    A can B cant C must

                    23. Im not . to go to the cinema tonight.
                    A will B would C going

                    24. We keep our car in the .
                    A station B dungeon C garage

                    25. Donald Duck is a famous . character.
                    A film B cartoon C movie

                    26. What did he . to you?
                    A saw B said C say

                    27. When did your parents call you? — They . an hour ago.
                    A called B will call C call

                    28. I . these books yesterday.
                    A buy B bought C did buy
                    41. We are playing pin the . on the donkey.
                    A tale B tail C apple

                    42. I am going to the to buy stamps.
                    A chemists B post office C greengrocers

                    43. The ESB is one of the largest office .
                    A places B spaces C cases

                    44. Dont touch that! Its
                    A yours B my C mine

                    45. When you cross the street, both ways for traffic.
                    A look B see C listen

                    45. When you are in the car, dont lean out the window.
                    A of B to C down

                    46. Whats your fathers . — Hes a doctor.
                    A full name B team C occupation

                    47. We can go now, the traffic are green.
                    A line B lights C lane

                    48. Theres a cinema to the library.
                    A opposite B next C behind

                    49. She doesnt like travelling plane.
                    A on B by C at

                    50. Todays 2nd July. Its the day of the month.
                    A second B third C tenth

                    Источник

                    Английский язык 5 класс (Test Booklet) Spotlight Английский в фокусе Ваулина. EXIT TEST (Modules 1-10). Номер №A

                    Choose the correct item.
                    e.g. Matt usually _ his homework after school.
                    A. doing
                    B. does
                    C. do
                    1 . I _ new to the school.
                    A. is
                    B. are
                    C. am
                    2 . I’m American. I’m from _ .
                    A. the USA
                    B. the UK
                    C. Canada
                    3 . Danny lives on the _ floor.
                    A. one
                    B. two
                    C. ground
                    4 . Who’s Kathy? She’s Laura’s _ .
                    A. father
                    B. brother
                    C. mother
                    5 . Sue and I are friends. _ walk to school together.
                    A. We
                    B. They
                    C. You
                    6 . ‘_you help me carry this box?’ ‘Of course!’
                    A. Will
                    B. Do
                    C. Are
                    7 . Rhinos have horns _ their heads.
                    A. on
                    B. up
                    C. out
                    8 . Have you got the time, please? Yes, it’s half _ six.
                    A. after
                    B. before
                    C. past
                    9 . We eat breakfast in the _ .
                    A. morning
                    B. afternoon
                    C. evening
                    10 . Can you put _ rice in my bowl, please?
                    A. any
                    B. a
                    C. some
                    11 . Put _ your scarf and gloves. It’s cold today!
                    A. away
                    B. on
                    C. in
                    12 . Do I look all right in this? Yes, _ fits you perfectly!
                    A. they
                    B. its
                    C. it
                    13 . Mr Williams is a _ . He always delivers our letters.
                    A. taxi driver
                    B. postman
                    C. baker
                    14 . There are six _ on the table.
                    A. knives
                    B. knife
                    C. box
                    15 . Has Jim got _ book?
                    A. those
                    B. these
                    C. this
                    16 . Whose house is that? It’s _ house.
                    A. Katies’
                    B. Katie
                    C. Katie and Jack’s
                    17 . You _ be quiet in the classroom.
                    A. mustn’t
                    B. must
                    C. always
                    18 . Ellen is going on safari. She _ to see lions.
                    A. want
                    B. will
                    C. wants
                    19 . What are you _ now?
                    A. does
                    B. do
                    C. doing
                    20 . We haven’t got _ milk in the fridge.
                    A. any
                    B. some
                    C. a
                    21 . Sam wears _ in the summer because it’s hot.
                    A. trousers
                    B. coats
                    C. shorts
                    22 . How _ rice can you eat?
                    A. much
                    B. many
                    C. some
                    23 . ‘Would you like to come fishing with me?’ ‘No, thanks! It’s _ .’
                    A. exciting
                    B. boring
                    C. enjoyable
                    24 . Will you come sailing with me? No, I _ .
                    A. will
                    B. don’t
                    C. won’t
                    25 . Have you got a toothache? You must see a _ .
                    A. doctor
                    B. dentist
                    C. teacher
                    26 . You _ go skiing. There isn’t any snow!
                    A. can’t
                    B. can
                    C. must
                    27 . _ time does the party start?
                    A. When
                    B. What
                    C. Where
                    28 . My hobby is walking. I like to go _ on the mountains.
                    A. swimming
                    B. sunbathing
                    C. hiking
                    29 . ‘Why don’t you come sailing?’ ‘I’m sorry, but I _ .’
                    A. can’t
                    B. am not
                    C. don’t
                    30 . This house belongs to John. It’s _ house.
                    A. her
                    B. our
                    C. his

                    Решение

                    Перевод задания
                    Выбери правильный вариант.
                    e.g. Мэтт обычно _ домашнее задание после школы.
                    A. doing
                    B. does
                    C. do
                    1 . Я _ новичок в школе.
                    A. is
                    B. are
                    C. am
                    2 . Я американец. Я из _ .
                    A. США
                    B. Великобритания
                    C. Канада
                    3 . Дэнни живет на _ этаже.
                    A. один
                    B. два
                    C. нижний
                    4 . Кто такая Кэти? Она _ Лоры.
                    A. отец
                    B. брат
                    C. мать
                    5 . Мы со Сью друзья . _ ходим в школу вместе.
                    A. Мы
                    B. Они
                    C. Вы
                    6 . «_ ты помогать мне нести этот ящик?» «Конечно!»
                    A. Will
                    B. Do
                    C. Are
                    7 . У носорогов есть рога _ их головы.
                    A. on
                    B. up
                    C. out
                    8 . Можете сказать мне время, пожалуйста? Да, половина _ шесть.
                    A. after
                    B. before
                    C. past
                    9 . Мы завтракаем в _.
                    A. утро
                    B. день
                    C. вечер
                    10 . Не могли бы вы положить _ риса в мою миску, пожалуйста?
                    A. any
                    B. a
                    C. some
                    11 . Put _ шарф и перчатки. Сегодня холодно!
                    A. away
                    B. on
                    C. in
                    12 . Хорошо ли я в этом выгляжу? Да , _ идеально вам подходит!
                    A. they
                    B. its
                    C. it
                    13 . Мистер Уильямс − _. Он всегда доставляет наши письма.
                    A. таксист
                    B. почтальон
                    C. пекарь
                    14 . На столе лежат шесть _ .
                    A. ножи
                    B. нож
                    C. коробка
                    15 . У Джима есть _ книга?
                    A. those
                    B. these
                    C. this
                    16 . Чей это дом? Это дом _ .
                    A. Katies’
                    B. Katie
                    C. Katie and Jack’s
                    17 . Ты _ соблюдать тишину в классе.
                    A. mustn’t
                    B. must
                    C. always
                    18 . Эллен собирается на сафари. Она _ увидеть львов.
                    A. want
                    B. will
                    C. wants
                    19 . Что ты _ сейчас?
                    A. does
                    B. do
                    C. doing
                    20 . У нас нет _ молока в холодильнике.
                    A. any
                    B. some
                    C. a
                    21 . Сэм носит _ летом, потому что жарко.
                    A. trousers
                    B. coats
                    C. shorts
                    22 . Как _ риса ты можешь съесть?
                    A. much
                    B. many
                    C. some
                    23 . «Хочешь пойти со мной на рыбалку?» «Нет, спасибо! Это _ .’
                    A. восхитительно
                    B. скучно
                    C. весело
                    24 . Ты поедешь со мной под парусом? Нет, я _ .
                    A. will
                    B. don’t
                    C. won’t
                    25 . У вас болит зуб? Вы должны увидеть _.
                    A. доктор
                    B. стоматолог
                    C. учитель
                    26 . Вы _ кататься на лыжах. Снега нет!
                    A. can’t
                    B. can
                    C. must
                    27 . _ время начинается вечеринка?
                    A. When
                    B. What
                    C. Where
                    28 . Мое хобби − прогулки. Я люблю ходить _ в горы.
                    A. плавать
                    B. загорать
                    C. пешие походы
                    29 . «Почему бы тебе не придти поплавать под парусом?» «Мне жаль, но я _».
                    A. can’t
                    B. am not
                    C. don’t
                    30 . Этот дом принадлежит Джону. Это _ дом.
                    A. ее
                    B. наш
                    C. его

                    ОТВЕТ
                    1 – C, 2 – A, 3 – C, 4 – C, 5 – A, 6 – A, 7 – A, 8 – C, 9 – A, 10 – C, 11 – B, 12 – C, 13 – B, 14 – A, 15 – C, 16 – C, 17 – B, 18 – A, 19 – C, 20 – A, 21 – C, 22 – A, 23 – B, 24 – C, 25 – B, 26 – A, 27 – B, 28 – C, 29 – A, 30 – C.
                    1 . I am new to the school.
                    2 . I’m American. I’m from the USA.
                    3 . Danny lives on the ground floor.
                    4 . Who’s Kathy? She’s Laura’s mother.
                    5 . Sue and I are friends. We walk to school together.
                    6 . ‘Will you help me carry this box?’ ‘Of course!’
                    7 . Rhinos have horns on their heads.
                    8 . Have you got the time, please? Yes, it’s half past six.
                    9 . We eat breakfast in the morning.
                    10 . Can you put some rice in my bowl, please?
                    11 . Put on your scarf and gloves. It’s cold today!
                    12 . Do I look all right in this? Yes, it fits you perfectly!
                    13 . Mr Williams is a postman. He always delivers our letters.
                    14 . There are six knives on the table.
                    15 . Has Jim got this book?
                    16 . Whose house is that? It’s Katie and Jack’s house.
                    17 . You must be quiet in the classroom.
                    18 . Ellen is going on safari. She wants to see lions.
                    19 . What are you doing now?
                    20 . We haven’t got any milk in the fridge.
                    21 . Sam wears shorts in the summer because it’s hot.
                    22 . How much rice can you eat?
                    23 . ‘Would you like to come fishing with me?’ ‘No, thanks! It’s boring.’
                    24 . Will you come sailing with me? No, I won’t.
                    25 . Have you got a toothache? You must see a dentist.
                    26 . You can’t go skiing. There isn’t any snow!
                    27 . What time does the party start?
                    28 . My hobby is walking. I like to go hiking on the mountains.
                    29 . ‘Why don’t you come sailing?’ ‘I’m sorry, but I can’t.’
                    30 . This house belongs to John. It’s his house.

                    Перевод ответа
                    1 . Я новичок в школе.
                    2 . Я американец. Я из США.
                    3 . Дэнни живет на нижнем этаже.
                    4 . Кто такая Кэти? Она мать Лоры.
                    5 . Мы со Сью друзья. Мы вместе ходим в школу.
                    6 . «Вы поможете мне отнести этот ящик?» «Конечно!»
                    7 . У носорогов на головах есть рог.
                    8 . Можете подсказать мне время, пожалуйста? Да, сейчас половина седьмого.
                    9 . Мы завтракаем по утрам.
                    10 . Не могли бы вы положить немного риса в мою миску?
                    11 . Наденьте шарф и перчатки. Сегодня холодно!
                    12 . Хорошо ли я в этом выгляжу? Да, это вам идеально подходит!
                    13 . Мистер Уильямс − почтальон. Он всегда доставляет наши письма.
                    14 . На столе лежит шесть ножей.
                    15 . У Джима есть эта книга?
                    16 . Чей это дом? Это дом Кэти и Джека.
                    17 . Вы должны вести себя тихо в классе.
                    18 . Эллен собирается на сафари. Она хочет увидеть львов.
                    19 . Чем ты сейчас занимаешься?
                    20 . У нас нет молока в холодильнике.
                    21 . Сэм летом носит шорты, потому что жарко.
                    22 . Сколько риса можно есть?
                    23 . «Хочешь пойти со мной на рыбалку?» «Нет, спасибо! Это скучно.»
                    24 . Ты пойдешь со мной в плавание? Нет.
                    25 . У вас болит зуб? Вы должны посетить дантиста.
                    26 . Вы не можете кататься на лыжах. Снега нет!
                    27 . Во сколько начинается вечеринка?
                    28 . Мое хобби − прогулки. Я люблю ходить в походы в горы.
                    29 . «Почему бы тебе не приплыть под парусом?» «Мне жаль, но я не могу».
                    30 . Этот дом принадлежит Джону. Это его дом.

                    Источник

Читайте также:  Что такое проба Генчи Проба Штанге и техника ее проведения